Ingrediencie:
100 g semienková zmes (slnečnicové a tekvicové), 75 g horkej čokolády (alebo v prísnej fáze kakaový prášok), trošku kokosového oleja, vanilka
Postup:
- Semienkovú zmes na suchej rozohriatej panvici opiecť a nechať vychladnúť.
- Kúsky čokolády/kakaa roztopte vo vodnom kúpeli, vmiešajte kokosový olej, vanilku a semienka.
- Na plech vyložený papierom na pečenie, položte s 2 malými lyžicami malé guľôčky a nechajte vysušiť.
Tip: Môžete obmieňať podľa chuti: pomocou korenia, ktoré pridáte do masy, napr. BIO pomarančovou alebo citrónovou kôrou , či škoricou alebo klinčekmi alebo dochutiť perníkovým korením ……, fantázia a chuť nemá hranice. Len trochu odvahy v experimentovaní.
Ku kakau možno pridať sušené marhule alebo slivky namočné v torške vody a zmixované.
Veľmi chutné a ľahké