Ingrediencie na porciu:
Porcia bielkoviny – bravčová panenka.
Porcia zeleniny – šalotka, cuketa, šampiňóny na grilovanie, v odľahčenej fáze malé skoré zemiačky.
Soľ, pesto s medvedím cesnakom.
Postup: Bravčovú panenku pečieme zabalenú do pečiacej fólie, podlejeme zeleninovým vývarom. Zeleninu, cibuľu nasekanú na kolieska, cuketu a hríby (prípadne skoré zemiačky v šupke) taktiež nakrájané opečieme na olejom rozohriatej panvici. Po chvíli pridáme aj pesto z medvedieho cesnaku a miešame, až kým zelenina pustí šťavu.
Mäso nakrájame na medajlónky a pridáme zeleninu…v odľahčenej fáze, môžeme pridať za lyžičku smotany. Jedlo môžeme ľubovoľne dozdobiť, napríklad na kolieska nakrájanou červeňou paprikou.
Dobrú chuť !!