Množstvo ingrediencií pre 4 osoby
Ingrediencie:
300 g cícerovej múky (porcia bielkoviny)
500 ml studenej vody
1 polievková lyžica repkového oleja na varenie / ideálny Alvia olej
1 polievková lyžica Ayurvédskeho masla- ghí alebo kokosového tuku
2 jablká
mletá škorica
Príprava:
- Cícerovú múku, vodu a olej dobre premiešame. Najlepšie mixérom aby sa netvorili hrudky.
- Umyte jablká, odstráňte jadrá a potom nastrúhajte.
- V rozpálenej panvici s trochou ghí alebo kokosového tuku smažíme palacinky postupne na oboch stranách. Ideálna je panvica na lievance
- Jabká rozdeľte na štvrtinky a nastrúhajte alebo nakrájajte tenučké plátky.
- Pred otočením placky/palacinky posypte nastrúhaným jablkom alebo rozložte tenké plátky
- Ešte teplé posypeme škoricovým práškom podľa chuti.
Tip: Tí, ktorý chcú palacinky o niečo sladšie (odľahčená fáza metabolic balance) použite javorový sirup. Buď javorový sirup pridajte priamo do cesta alebo na hotové palacinky.