Cuketová polievka s výhonkami

Na jednu porciu:
porcia zeleniny (cuketa, paštrnák) / 1 PL na kocky nakrájaná cibuľa (šalotka)/ 250ml zeleninového vývaru/ soľ, biele korenie/ porcia výhonkov (napr. reďkovkové alebo alfaalfa výhonky)/ 1ČL nasekaného kôpru

Postup

  1. Cuketu umyť, očistiť (olúpať), prepoliť, dužinu nakrájať na malé kocky. Paštrnák očistiť, olúpať a tiež nakrájať na malé kocky.
  2. Bez tuku zohriať hrniec a cibuľu, cuketu a paštrnák podusiť. 
  3. Zaliať zeleninovým vývarom a zeleninu na miernej teplote cca 15min variť.
  4. Obsah v hrnci ponorným mixérom mixovať. Polievku dochutiť soľou a korením. Pred podávaním výhonky primiešať do polievky a posypať kôprom.

Tip: Cuketu môžme mixovať aj neolúpanú

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi