Ingrediencie:
Porcia bielkoviny: feta alebo tofu
Porcia zeleniny: cuketa, jarná cibuľka, šerry rajčinky 2ks a hlávkový sezónny šalát
soľ, bazalka, pažítka, tymián, cesnak
ľanový olej
umeo ocot alebo balzamico
Postup: jarnú cibuľku nakrájame na tenké kolieska, do misky pridáme ocot, olej a koreniny – soľ, čierne korenie, bazalku, tymian…..pridáme syr krájaný na malé kocky a všetko necháme chvíľu postáť (marinovať)
Medzitým rozohrejeme rúru na pečenie na 160C.
Cuketu nakrájame po dĺžke na tenké 2mm “hrubé” pásiky, vhodné je cuketové pásky blanžírovať (spariť a následne ponoriť do ľadovej vody). Položíme vždy dva pásiky do kríža a na ne kôpku syra. Celú kôpku uzavrieme aby syr nevytiekol. Taštičky pečieme cca15min.
Vhodné je pridať hlávkový šalát ochutený bylinkami podľa sezónny a celoražný kváskový chlebík opečený “nasucho” potretý rozotreným cesnakom a čerstvou pažítkou
Dobrú chuť!
Tento variant je samozrejme vhodný aj pre prísnu fázu, vtedy vynecháme ľanový olej, ktorý možno nahradiť rozotreným avokádom!