Ingrediencie.
1 porcia kuracích pŕs / 1 porcia zeleniny ( mrkva, fenikel, jarná cibuľka) / 1 citrón / soľ / čierne korenie / ¼ pl feniklových semienok / nové a čierne korenie / 75 ml zeleninového vývaru / čerstvý nasekaný kôpor
Postup:
- Zeleninu umyjeme, očistíme a krájame na tenké pásiky alebo kolieska. Citrón opláchneme horúcou vodou, osušíme a krájame na tenké kolieska.
- Kuracie prsia umyjeme v tečúcej studenej vode, osušíme, osolíme a okoreníme. Panvicu zohrejeme a bez oleja mäso opečieme z oboch strán cca 2 minúty. Mäso vyberieme z panvice.
- Zeleninu s feniklom, korením a citrónom za stále miešania opečieme vo výpeku asi 2 minúty.
- Rúru predhrejeme na 175 stupňov (plynovú na stupeň 2 a teplovzdušnú na 150 stupňov). Zeleninu dáme do ohňovzdornej nádoby, na zeleninu položíme mäso a podlejeme vývarom.
- Formu prikryjeme, ak nemá vrchnák, alobalom a v rúre dusíme asi 20 minút. Pred servírovaním posypeme kôprom.