Ingrediencie:
Porciu zeleniny (kyslá kapusta, červená paprika, cibuľka/šalotka)
Porcia hlivy ustricovej
200ml zeleninového vývaru
Korenie: bôbkový list, soľ, čierne korenie, muškátový orech (mletý), majorán, červená paprika mletá
Postup:
Kapustu odkvapkať (vytlačiť vodu), papriku očistiť a nakrájať na malé kúsky
Hlivu neumývať, len očistiť napr. poutierať v utierke papierovej alebo oškrabať. Podľa veľkosti na menšie kúsky nakrájať. Na zohriatej panvici bez tuku krátko opiecť a znovu vybrať.
Cibuľu spolu s paprikou krátko opiecť, pridať kyslú kapustu a podliať zeleninovým vývarom a okoreniť a osoliť. Dusiť cca 10min.
Hlivu primiešať ku kapuste a spolu dusiť ešte cca 2min. Na koniec posypať červenou mletou paprikou.
Želáme dobrú chuť