Jahňací špíz s rozmarínom

Ingrediencie:

1 porcia jahňacieho mäsa (chrbát) / 2 vetvičky rozmarínu / 2 strúčiky cesnaku / 1 porcia zeleniny (baklažán, cuketa, červená cibuľa, paradajka) / soľ / čierne korenie / provensalské korenie

Postup:

  1. Ihličie r rozmarínu oberieme,  len 4-5 posledných ponecháme. Odstránené ihličie nadrobno pokrájame.
  2. Olúpeme cesnak a pokrájame nadrobno. Mäso umyjeme v studenej vode, osušíme, odblaníme a tučné odstránime. Nakrájame na väčšie kúsky a pridáme soľ, cesnak, čierne korenie, rozmarín a provensalské korenie.
  3. Baklažán, cuketu a cibuľu očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Zeleninu a mäso striedavo napichujeme na drevené špajle (špíz).
  4. Predhrejeme rúru na pečenie na 150stupňov (teplovzdušnú na 130stupňov a plynovú na stupeň 1.
  5. Špízy najskôr opečieme na panvici bez tuku, posypeme rozmarínom a dáme piecť do rúry na 15 minút. Rozmarínovými vetvičkami ozdobíme na záver pri servírovaní.
Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi