Ingrediencie:
1 porcia údeného tofu / 1 porcia zeleniny (pak-soi, špicatá kapusta, mrkva) / strúčik cesnaku, čerstvý ďumbier / 1 čili paprička / štipka škorice / rasca / kari / čierne korenie / soľ / zeleninový vývar / čerstvo nasekaný koriander
Postup
- Tofu nakrájame na malé kocky. Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké pásiky.
- Cesnak, čili a ďumbier očistíme a nadrobno nakrájame.
- V predhriatej panvici dusíme kapustu podliatu zeleninovým vývarom. Pridáme ostané koreniny a dusíme cca 3 min. Ďalej pridáme najprv mrkvu a potom pak-soi a všetko dusíme ďalšie cca 3 min.
- Na ďalšej predhriatej panvici opečieme tofu. Opečené tofu primiešame do dusenej zeleniny a na záver dochutíme koriandrom.
Tip: v 3 fáze môžeme miesto dusenia zeleninu restovať/opiecť na kokosovom oleji.