Ingrediencie:
1 porcia hovädzieho mäsa (bok) / 1 porcia zeleniny ( čínska kapusta, červená paprika, paradajka, nakrájaná cibuľa) / 1 porcia papaye / soľ / čierne korenie / koriander / petržlenová vňať / ½ čili papričky / čerstvý ďumbier / bio jablčný ocot.
Postup:
- Čínsku kapustu umyjeme, očistíme, jeden list odložíme bokom a ostatok pokrájame. Papriku očistíme a pokrájame na pásiky a paradajku na kocky.
- Papayu olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na kocky.
- Mäso osolíme a okoreníme. Na rozohriatej panvici bez tuku opečieme mäso z oboch strán 3-5 minút. Odložíme do rúry vyhriatej na 100 stupňov a temperujeme.
- Bylinky umyjeme, trošku petržlenovej vňate odložíme bokom a ostatok nasekáme najemno. Čili papričku očistíme a pokrájame. Ďumbier očistíme a krájame najemno alebo nastrúhame.
- Výpek zmiešame s octom, pridáme čili, ďumbier, soľ a čierne mleté korenie. Zeleninu, papayu a bylinky vmiešame do marinády. Mäso pokrájame na veľmi tenké pásiky a pridáme k mase. Servírujeme na liste čínskej kapusty a ozdobíme petržlenovou vňaťou.