Pinto placky

pre jednu porciu potrebujeme:
1 porciu strakatej fazule PINTO / 1 porciu zeleniny (paštrnák, jarná cibuľka, karotka, tekvica) / soľ, čierne korenie, semienka koriandru, kmín, strúčik cesnaku, 1/4 chili, majorán, tymian

  1. fazuľu namočíme (cez noc) v studenej vode. Vodu zliať a v čerstvej vode bez soli variť cca 60min.

Postup:

  1. Zeleninu umyť, očistiť a nastrúhať. Zohriať panvicu bez tuku a zeleninu podusiť. Okoreniť soľou a čiernym korením.
  2. Uvarenú fazuľu zliať a s troškou vody (v ktorej boli varené) mixovať ponorným mixérom. Pridať podusenú zeleninu a ešte pomixovať.
  3. Koriander a kmín opražiť na suchej panvici a v mažiari pomliaždiť. Cesnak nasekať na malé kúsky, chili očistiť a na malé kúsky nakrájať. Bylinky zamiešať do strukovinovej masy.
  4. Zo strukovinovej masy formujte malé guľôčky a potlačte na placku. Na zohriatej panvici (teflon) bez tuku krátko placky opečte a nakoniec vložte na cca 10min do rozohriatej rúry (100°C)

Tip: vhodné vziať si do práce (na cestu)

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi