pre jednu porciu potrebujeme:
1 porciu strakatej fazule PINTO / 1 porciu zeleniny (paštrnák, jarná cibuľka, karotka, tekvica) / soľ, čierne korenie, semienka koriandru, kmín, strúčik cesnaku, 1/4 chili, majorán, tymian
- fazuľu namočíme (cez noc) v studenej vode. Vodu zliať a v čerstvej vode bez soli variť cca 60min.
Postup:
- Zeleninu umyť, očistiť a nastrúhať. Zohriať panvicu bez tuku a zeleninu podusiť. Okoreniť soľou a čiernym korením.
- Uvarenú fazuľu zliať a s troškou vody (v ktorej boli varené) mixovať ponorným mixérom. Pridať podusenú zeleninu a ešte pomixovať.
- Koriander a kmín opražiť na suchej panvici a v mažiari pomliaždiť. Cesnak nasekať na malé kúsky, chili očistiť a na malé kúsky nakrájať. Bylinky zamiešať do strukovinovej masy.
- Zo strukovinovej masy formujte malé guľôčky a potlačte na placku. Na zohriatej panvici (teflon) bez tuku krátko placky opečte a nakoniec vložte na cca 10min do rozohriatej rúry (100°C)
Tip: vhodné vziať si do práce (na cestu)