Šošovica s karfiolom a kari (curry)

Ingrediencie na jednu porciu:

1 porcia šošovice, 1 porcia zeleniny (karfiol, pór, zelerová vňať), kari, čili, soľ, čierne korenie, 200ml zeleninovéeho vývaru, 1 ČL balzamico ocot, koriander

  1. Šošovicu vo vriacej vode uvariť a potom odkvapkať
  2. Zeleninu umyť a očistiť, karfiol rozdeliť na malá ružičky a pór nakrájať na kolieska. Zeler (byľ) nakrájať na centimetrová kúsky a vňať odložiť bokom.
  3. Zohriať panvicu, karfiol opiecť cca 5min, okoreniť s karí. Do panvice pridajte trošku vody a zeler s pórom podusiť. Pridajte šošovicu a cca 2 min spolu podusiť.
  4. Čili očistiť (zbaviť jadierok) a nakrájať na kolieska. Šošovicu so zeleninou okoreniť soľou, čiernym korením a s čili. Nakoniec pridajte karfiol, zeleninovým vývarom trošku podlejte a 10min duste. Na záver pokvapkať octom, ozdobiť koriandrom a zelerovou vňatkou.

Info: Karfiol je zelenina ktorá časom stratila na obľube. Pritom je ľahko stráviteľná a odporúča sa aj pre alergikov. Karfiol obsahuje veľa C a taktiež  vitamíny B- skupiny, predovšetkým kyselinu pantoténovú a listovú. Keďže sú tieto rozpustné vo vode, mala by sa brokolica dusiť v troške vody a potom s ňou aj konzumovať.
Info: Štipľavé koreniny ako čili (chilli) a čierne korenie (Cayen) podporujú produkciu tráviacich štiav a metabolizmus. Telesná teplota stúpa, produkuje sa pot a toxíny sa takto dokážu vylučovať. Pri narábaní s čili je vhodné použiť jednorazové rukavice aby sa nežiaduce látky nedostali do pokožky.

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi