Tekvicová polievka s ďumbierom a semienkami

Pre jednu porciu potrebujeme:
1 porciu semienkovej zmesi (slnečnicové a tekvicové semienka) / 1čajová lyžička čierneho sezamu / 1 porcia zeleniny ( tekvica, 1ČL nasekanej cibule) / 1 konárik rozmarínu / 1 strúčik cesnaku / 1/2 červenej čili / čerstvý zázvor / 300ml zeleninového vývaru / soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Zohriať panvicu (teflon) bez oleja, semienkovú zmes v nej popražiť a znovu vybrať a nechať. Sezam taktiež opražiť (nasucho)
  2. Tekvicu umyť, očistiť a nahrubo nakrájať, nemusí sa olúpať.
  3. Rozmarín obrať z konárika a nasekať  najemno. Cesnak a čili očistiť a taktiež najemno nasekať. Zázvor očistiť a nastrúhať.
  4. Zeleninu podusiť do mäkka, ponorným mixérom mixovať a dochutiť soľou a korením.
  5. Semienkovú zmes a sezam pridať tesne pred servírovaním

Tip: Vhodné vziať si polievku do práce (v termoske) a semienka oddelene zabaliť. Miesto semienok môžte ako bielkovinu použiť tofu alebo fetu.

Nutričný poradca Katarína Grich

Nutričný poradca Katarína Grich

Už je to viac ako jedno desaťročie, čo som sa rozhodla podeliť sa a pomôcť k zmene stovkám ľudí. Klientom ponúkam individuálne riešenie pre úpravu metabolizmu s ohľadom na trvalé výsledky pomocou programu Metabolic Balance.

Scroll to Top
Napíšte mi Zavolajte mi