na jednu porciu:
1 jablko / 1 porcia zeleniny (2/3 zeleru, fenikel,1čajová lyž. nasekanej cibule) / 300ml zeleninového vývaru (bez glutamánu a iných e-čiek) / soľ, čierne korenie / 1 porcia Ricotta (syr) / štipkačerstvo nasekanej petžlenovej vňate
Ppríprava:
- Jabĺčko umyť, zbaviť šupky a jaderníka a dužinu nahrubo nakrájať. Zeler a fenikel taktiež umyť a nahrubo nakrájat.
- Pripravenú zeleninu a jablko cca 10min variť v zeleninovom vývare. Obsah v hrnci mixovať (napr. ponorným mixérom)
- Polievku ochutiť soľou a korením a vmiešať syr. Pridať petržlenovú vňať a polievku ešte krátko povariť.
Tip: Zeler nahradiť paštrnákom a miesto Ricotta môžte použiť tvaroh alebo čerstvý syr.